WIKKELBUIS / PROFIELWIKKELBUIS

De Henze wikkelbuizen uit PE, PP en PVDF worden vervaardigd volgens een spiraalvormig, spanningsloos wikkelprocedé conform DIN 16961.

Hierdoor kan men een naadloze, homogene wikkelbuis vervaardigen met een gecontroleerde wanddikte, lengte en profielgrootte.

De Henze wikkelbuizen zijn verkrijgbaar in de diameters DN 400 t/m DN 3600 mm en in de ringstijfheidsklasse SN 2 t/m SN 16. ( Download PDF onder aan deze pagina, voor alle verkrijgbare diameters). De meeste diameters zijn standaard 6 mtr.

Enkelwandige wikkelbuizen worden o.a. gebruikt voor het vervaardigen van opslagtanks, gaswasser, koolfilters, luchtkanalen etc.

Dubbelwandige wikkelbuizen worden o.a. gebruikt voor het vervaardigen van dubbelwandige opslagtanks met lekdetectie ( tank en calamiteitenbak in één ) maar ook in de grond- weg- en waterbouw waar ze worden toegepast voor ondergrondse leidingen die belast worden voor zeer zwaar vrachtverkeer.

Tevens heeft Henze de exclusiviteit om PE en PP wikkelbuizen te produceren met een dunne PVDF in-liner, zodat de buis wel voldoet aan de gewenste chemische resistentie en/of temperatuur maar niet geheel uit PVDF geproduceerd hoeft te worden, wat economisch zeer interessant kan zijn.

Indien gewenst kunnen wij voor iedere wikkelbuis meeleveren, een: 2.2 materiaal certificaat, een ringstijfheid berekening conform ATV, een FNCT testcertificaat conform DVS 2203.

Een certificaat van de kwaliteitstest betreft verlasbaarheid van de materialen conform NEN / DIN 1979 en een statische berekening voor opslagtanks conform Winflath 4.5 DVS 2205.

wikkelbuis
henze wikkelbuis 1 henze wikkelbuis 2 henze wikkelbuis 3