DUIKERS / RIOLERING / BERGBEZINKLEIDINGEN

Henze is zowel nationaal als internationaal zeer actief in de grond- weg- en waterbouw. Het gaat hier vooral om de Profielwikkelbuizen die er bekend om staan met een relatief licht gewicht van de buis, een zeer zware verkeerslast te kunnen dragen.

Deze profielwikkelbuizen worden veel gebruikt als duikers, bijvoorbeeld voor de afwatering onder een snelweg of als looptunnel voor klein wild onder een spoorweg door.

Bergbezinkleidingen worden meestal toegepast in lager gelegen delen waar een hoop water zich verzamelt na een hevige regenbui. Dit soort leidingen kunnen zowel onder het wegdek geplaatst worden als in een weiland.

De laatste jaren worden de profielwikkelbuizen toegepast met elektromoffen, een redelijk eenvoudige en snelle manier om een leidingsysteem aan te leggen.

De lasverbindingen zijn eenvoudig en zeer snel uit te voeren. Iedere las wordt met o,5 bar afgeperst waardoor een 100% waterdicht leidingsysteem te garanderen is.

In Nederland zijn veel verschillende bodemtypen aanwezig. Vanwege de zettingen in de bodem is het belangrijk dat het leidingsysteem flexibel is. Daarnaast vraagt de markt steeds vaker naar grotere diameters leidingsystemen. Deze leidingen kunnen nu ook worden uitgevoerd in PP en PE met een maximale diameter van 3600 mm, dit zijn zogenaamde 'profielwikkelbuizen'. De speciale opbouw van het profiel maakt het mogelijk, onafhankelijk van de binnendiameter, de ringstijfheid te variëren. Door deze dubbelwandige constructie kan men gewicht en grondstoffen besparen en extra ringstijfheid creëren.

Duiker
henze riolering systemen 1 henze riolering systemen 2 henze riolering systemen 3