POMP & INSPECTIEPUTTEN

Onze pomp- en inspectieputten worden uitgevoerd in PE en kunnen door de klant of door ons worden voorzien van diverse pompen en/of leidingen.

Deze putten worden gebruikt voor de afvoer van vuilwater en voor o.a. drainage en zijn mogelijk tot een maximale diameter van 3600 mm.

De pomp- en inspectieputten worden als maatwerk vervaardigd. Dit heeft als voordeel dat er op locatie geen aanpassingen meer gemaakt hoeven te worden.

De pompputten zijn bestand tegen zware verkeers- en grondbelasting en hebben een aantal anti-opdrijf voorzieningen zoals een betonnen voet.

De hoeveelheid beton kunnen wij berekenen middels een opdrijf/sterkte berekening. Een groot voordeel van PE pompputten, buiten de uitstekende mechanische eigenschappen van het materiaal, is de doordachte constructie met het excentrische kegelstuk. Hierdoor is een goede bereikbaarheid van de pomp gegarandeerd.

Door de onbeperkte aansluitmogelijkheden zijn deze putten universeel en overal inzetbaar. Elke gewenste richting en hoogte van de aansluitingen kunnen worden aangebracht, dit laat grote hoekverdraaiingen in het riool toe.

Door het speciale ontworpen stroomprofiel heeft de pompput een zelfreinigende werking (er zijn immers geen hoeken in de bodem). Dankzij het lage soortelijk gewicht zijn de putten zo licht dat ze moeiteloos kunnen worden geplaatst, gesteld en aangesloten.

Henze pomp en inspectieputten
pompput inspectieput inspectieput 1